ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αξιοθέατα Λευκάδας

Αξιοθέατα Λευκάδας

Ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας, αρχαία πόλη της Λευκάδας, ναός του Παντοκράτορα, ακρωτήρι της Σαπφούς, Ενετικός ελαιώνας, καταρράκτες Δημοσάρι

Η Λευκάδα έχει πλούσια ιστορία και πολλά αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα. Το ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας, με την εξίσου φημισμένη εκκλησία της Αγίας Μαύρας, προστάτιδας του νησιού, δεσπόζει στην είσοδο του νησιού. Ένα από τα πιο επιβλητικά μεσαιωνικά κτίσματα στην Ελλάδα, χτίστηκε γύρω στο 1300μ.Χ. Η αρχαία πόλη της Λευκάδας (Νήρικος) ανακαλύφθηκε στο Καλλιγόνι στη θέση Κούλμος, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού και χρονολογείται στον 7ο π.Χ. αιώνα.

Ο ναός του Παντοκράτορα, που βρίσκεται στο κέντρο της αγοράς στην πόλη. Πίσω από το ιερό βήμα βρίσκεται ο τάφος του εθνικού ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Το ακρωτήρι της Σαπφούς, στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Από τα λευκά και απόκρημνα βράχια του ακρωτηρίου, που προκαλούν δέος, ο μύθος θέλει την ποιήτρια Σαπφώ να δίνει τέλος στη ζωή της από έρωτα.

Ο Ενετικός ελαιώνας, «αγκαλιάζει» τη δυτική πλευρά της πόλης της Λευκάδας. Αποτελείται από υπεραιωνόβιες ελιές, οι οποίες φυτεύτηκαν κατόπιν πίεσης των Ενετών κατακτητών τον 17ο αιώνα, και διαθέτει δεκάδες γραφικά δρομάκια που προσφέρονται για περίπατο με τα πόδια ή το ποδήλατο. Οι καταρράκτες στο Δημοσάρι. Ακολουθήστε το σκιερό μονοπάτι κάτω από τα πλατάνια, και ανακαλύψτε το νερό που πέφτει με δύναμη σε μία καταγάλανη λίμνη. Βρίσκονται δυτικά από το Νυδρί, στην ανατολική ακτή της Λευκάδας, με τις πηγές τους βρίσκονται κοντά στο χωριό Πλατύστομα.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Σταματία Γιοβά
Τοποθεσία
Άγιος Νικήτας, ΤΚ 31080 Λευκάδα Ελλάς
Τηλέφωνα
+30 6977446112
+30 2645097370
Email
booking@ekaterina.gr